Serviciistomatologice

Detartraj cu ultrasunete, Air Flow si periaj profesional

Detartraj cu ultrasunete, Air Flow si periaj profesional

Detartrajul cu ultrasunete este o tehnica moderna de indepartare rapida si eficienta a tartrului dentar. Fiind mai blanda decat detartrajul manual, aceasta tehnica nu cauzeaza durere si nu afecteaza structura dintelui. De asemenea, detartrajul cu ultrasunete este util și pentru persoanele care suferă de afecțiuni gingivale (inclusiv parodontite), acolo unde cel manual nu este permis.

Tehnica nu necesită anesteziere locală și nu folosește substanțe chimice. In plus, prezinta si avantajul de diminuare a timpului de efectuare a procedurii.

Dupa terminarea detartrajului se va aplica air flow-ul, un jet de particule de bicarbonat de sodiu care, alături de un jet subţire de apă, elimină de pe suprafeţele dentare resturile de placa bacteriana, tartru si diferitele coloratii de pe suprafata dintilor.

Air-flow-ul este urmat imediat de altă manoperă terapeutică denumită periaj profesional. Periajul urmează îndeaproape detartrajul şi air-flow-ul, rolul acestuia fiind de îndepărtare finală a particulelor aderente şi de lustruire a suprafeţelor dinţilor. Se folosesc nişte periuţe dentare rotative împreună cu paste de dinţi abrazive şi de lustruit.

 

Leave a Reply